Varmt tack till
Sparbanken Skåne!


Om ossSedan starten 2013 har vi arrangerat
188 offentliga föreställningar med
197 olika komiker på
37 olika orter!

Syftet med Teckomatorps Humorfabrik är att främja humorn i och omkring Teckomatorp genom att i första hand arrangera humorföreställningar, där även lokala talanger kan få möjlighet att medverka.

Vi har på senare år även börjat fokusera på andra mindre orter runt om i Skåne. Varför ska lantortsfolket behöva ta sig till storstäderna för att se standup när man lika väl kan arrangera föreställningarna hos dem?

Teckomatorps Humorfabrik är en ideell förening och allt överskott går till våra artister. Vi har vid två olika tillfällen nominerats till Region Skånes kulturpris av Svalövs kommun.

Styrelsen:
Elin Nordén
Mats Andersson
Henke Nordberg
Tony Wirén
Peter Öberg
Janne Hjertelind
Gustav Annerblom

Vårt bankgiro-nummer är 557-1609.
Vårt organisationsnummer är 802488-1685.

Historik

I september 2011 lämnar ståuppkomikerna Elin Nordén och Mats Andersson storstadslivet i Malmö och flyttar till den lantliga idyllen Teckomatorp. Ett stenkast från deras nya bostad ligger Folkets Hus som några månader senare bjuder på en julbasar som de båda besöker.

"Oj, här borde man ju arrangera standupföreställningar!" tänker de och gör slag i saken.

Den 10 maj 2012 sätter ungefär 180 personer sig ner och njuter av bland andra Anna-Lena Brundin (numera Bergelin) och hennes underbara humor. Styrkta av succén bestämde man sig för en snabb uppföljare och redan tre veckor senare arrangerades en s.k rookiekväll med nyare komiker på Galleri Tapper-Popermajer. I kallaste februari 2013 var det återigen dags för ny föreställning. Den här gången var det Al Pitcher som var huvudnamn på Folkets Hus i Svalöv (Teckomatorps dito var uppbokat). Ryktet om framgångarna med föreställningarna i Teckomatorp hade nått komiker runt om i Sverige och eftersom Al Pitcher hade en lucka i sitt schema under sin skåneturné så frågade han helt enkelt Elin och Mats om de ville göra något tillsammans. Svaret blev ja och föreställningen blev en stor succé! Redan under denna föreställning så presenterar man också namnet på huvudkomikern på nästkommande föreställning i maj och det blir ingen mindre än Ann Westin! Återigen strömmar folket till Folkets Hus i Teckomatorp och återigen blir det en skratt-tät föreställning.

Vid det här laget känner Elin och Mats att det börjar bli dags att ta nästa steg. Med fyra föreställningar i ryggen börjar man fundera på att starta en ideell förening och den 22 augusti 2013 grundas Teckomatorps Humorfabrik. Och som första komiker kunde vi stolt presentera Al Pitcher! Återigen hörde han av sig och berättade att han hade ett ledigt datum när han skulle till Skåne. Så den 9 november kom han tillbaka och bjöd Svalövs kommun på en ny skrattfest, den här gången till Folkets Hus i Teckomatorp.

Därefter har fler föreställningar, turnéer, egenproducerade shower mm arrangerats och du hittar en förteckning över allt vi gjort här.

Vad kommer vi att göra framöver då? Ja, kom med förslag!

Eslövs Teaterförening hörde till exempel av sig och frågade om vi ville göra en föreställning hos dem och så föddes 101 saker du inte visste om Eslöv, en humorföreställning i två akter om sådant du inte visste om Eslöv.

Du kanske har en egen drömföreställning du skulle vilja se? Eller har du idéer på något helt annat? 2019 började vi till exempel även arrangera karaoke. Hör av dig!