Varmt tack till
Sparbanken Skåne!



Elin Nordén och Mats Andersson nominerade till Region Skånes Kulturpris!

Våra komiker Elin och Mats har nominerats till Region Skånes kulturpris!

Svalövs kommun har i år valt att nominera Elin Nordén och Mats Andersson till Region Skånes kulturpris för sitt arbete med Teckomatorps Humorfabrik.

Så här lyder motiveringen:
"Med engagemang och glöd har de arrangerat ståupp-föreställningar både i och utanför Teckomatorp. Humorn kan vara vassare än svärdet men i skrattet finner vi människor också gemenskap och ny kraft. Därför vill vi lyfta fram ståuppkomedin som en på en gång kreativ och omstörtande och helande konst.
Vi nominerar Elin Nordén och Mats Andersson till Region Skånes kulturpris för att de med Teckomatorps humorfabrik sprider glädje och komedi runt om i regionen, likt ringar på vattnet, från skånsk landsbygd och ut mot städerna."


-Vi är jättestolta över den här nomineringen! Ifjol nominerade kommunen Anna Blomberg, och i år oss! Det är fantastiskt! säger de båda.

-Och se på vilka som fått priset tidigare år; Eva Rydberg, Björn Ranelid, Timbuktu och Emil Jensen bland andra.

-Ett av våra mål med Teckomatorps Humorfabrik är att få Teckomatorp att förknippas med något annat än det som hände på 70-talet och det känns jättebra att kommunen i och med den här nomineringen hjälper oss på vägen med detta.

I höst utses vinnaren som får 100 000kr. Vad skulle det innebära för er?
-Ett enormt erkännande för Teckomatorps Humorfabrik som skulle ge oss helt andra ekonomiska muskler än idag och en del av pengarna skulle förstås gå till att återinvestera i vår trogna publik.

Lokaltidningen: Humorarrangörer nomineras till kulturpris


Mats Andersson och Elin Nordén är glada över sin nominering till Region Skånes Kulturpris


Senast uppdaterad: 2019-03-14
Läs fler nyheter här!